Portvinssmagning

Portvin i glasUanset om du er novice eller er født med portvin i årene, så er en portvinssmagning altid en spændende oplevelse. Og som altid er den bedst, når I er to. Så du har nogen at konferere de forskellige portvines smag med. Men hvor og hvem afholder sådanne arrangementer? Og hvornår? Få svarene her og bestil en portvinssmagning.

Overalt i landet – og også i nogle af vores nabolande – afholdes der portvinssmagning med jævne mellemrum. Så den oplevelse kan du få glæde af, uanset hvor i landet du bor eller opholder dig. Tjek udbuddet nederst på siden, og vælg det sted og det tidspunkt, der passer dig/jer bedst.

Her kan du prøve portvinssmagning

Der findes arrangementer mange steder i landet. Så tag til portvinssmagning i København, Aarhus, eller Odense, hvis det er dér du bor.

Du kan selvfølgelig også booke en portvinssmagning i Roskilde eller Holbæk eller andre steder på Sjælland. Eller hvis du bor i Jylland, så du kan prøve en portvinssmagning i Aalborg, Esbjerg, Randers, Horsens eller måske Kolding.

Men ikke nok med, at sådanne arrangementer holdes i mange af de større byer i Danmark, du kan også købe dig til en portvinssmagning derhjemme, på din arbejdsplads eller online.

Vil du have en online smagning foregår det oftest ved, at du af arrangøren køber en smagepakke med de portvine, der skal smages på. Og så afholdes den online smagning på et nærmere angivet tidspunkt i arrangørens Facebook-gruppe.

Hvordan smager portvin?

Der findes overordnet set fire typer af portvin:

  • Hvid portvin
  • Rosé portvin
  • Ruby portvin
  • Tawny portvin

Og de smager selvfølgelig forskelligt og har også forskellige farver. Så du kan altså både smage og se forskel på typerne.

Den hvide portvin har noter af tørrede abrikoser, citrus, honning og mandel, og den er hvid eller gylden i farven.

Rosé portvinen smager af jordbær, hindbær, tranebær og karamel. Og den er nærmest laksefarvet.

Ruby portvin har smag af solbær, blåbær, chokolade og kanel, og den er næsten sort eller i hvert fald en mørk solbærfarve.

Tawny portvin har noter af hindbær, hasselnød, karamel, nelliker og figner. Den er karamelfarvet.

Som med andre vine, kan portvine fås fra de ret søde til de helt tørre.

Når først du har deltaget i en smagning, så bliver du i stand til at kende en Ruby portvin fra en Tawny portvin og finder måske også ud af, hvad forskellen er på en Colheita og en Delaforces Vintage Port eller andre populære typer portvin.

Giv en portvinssmagning i gave

At give et arrangement, hvor der smages på portvin, i gave er perfekt til f.eks. ægteparret, der har alt eller ægteparret, der ikke ønsker sig noget. Eller til din bedste ven, kollega eller lignende. Og så kan du jo håbe, at vedkommende inviterer dig med.

Det er nemt. For de fleste af de steder, hvor de sælger smagninger, sælger de dem også som gavekort. Så du behøver ikke booke en smagning, du kan købe et gavekort, og så kan modtageren selv booke en dag, hvor det er belejligt.

Du kan selvfølgelig også booke en dato, så er du sikker på, at gavekortet ikke bare bliver lagt væk og ikke bliver brugt.

Bestil en portvinssmagning online

Bestil din smagning fra udvalget herunder, og glæd dig til at lære alt om portvin – og ikke mindst til at smage på flere forskellige slags portvin.

Viser alle 2 resultater

Copyright 2024 - Pilanto Aps