Gokart

Gokart på baneGokart er svaret, hvis du er på jagt efter en adrenalinfremkaldende og konkurrencepræget oplevelse for 2 – eller flere. For en tur på gokartbanen bliver sjovere, jo flere I er, der kan køre om kap. Nederst på siden kan du finde steder, hvor der kan races rundt, og købe gavekort til oplevelsen. Vil du vide mere om gokart, priser, steder osv., så læs med herunder.

Hvis du har benzin i blodet og er et konkurrencemenneske, så vil du elske at køre gokart. En gokart er en lille racerbil, der er designet til at køre på lukkede baner – gokartbaner. Gokartbaner kan være både indendørs og udendørs, og de er som regel udformet med mange sving og udfordringer. Er det din første gang? Det bliver helt sikkert ikke din sidste.

Gokart – priser

Men hvor meget koster det at køre gokart? Det er et spørgsmål, der ikke kan besvares klart og tydeligt. For prisen kan variere. Både fra steder i landet og fra gokartbane til gokartbane.

Prisen afhænger bl.a. af varigheden af køretid, typen af gokart og eventuelle ekstraydelser eller -faciliteter. Prisen kan variere fra helt ned til ca. 145,- kr. til op omkring de 800-900. Hvor den billigste blot er det, der kaldes ”almindelig kørsel” i 10 minutter, og den dyreste inkluderer f.eks. opvarmning, tidtagning og konkurrence i op til 50 minutter i alt.

Nogle gokartbaner afholder diverse arrangementer, hvor det også koster et startgebyr at deltage.

Skal du leje udstyr – såsom hjelm og køredragt – påvirker det naturligvis også den samlede pris. Nogle steder er udstyret med i prisen.

Der er findes også gokartbaner, hvor du kan købe et medlemskab, hvor du betaler en fast pris om måneden eller året. Det kan være en fordel, hvis du har tænkt dig at køre gokart mange gange.

Du kan også gå til gokart, hvor du kan lære sporten bedre at kende. Her lærer træneren dig bl.a. om køreteknikker, regler, mekanikken osv. Og så får du naturligvis masser af tid på banen og kan konkurrere med andre.

Her kan du køre gokart

Overalt i landet findes der gokartbaner. Så om du vil køre gokart på Fyn eller Sjælland eller i Jylland, så vil du kunne finde gokartbaner.

De fedeste baner findes ofte i de større byer. Så er du træt af den lille og kedelige bane, dér hvor du bor, så tag til den nærmeste større by – Aarhus, Aalborg, Odense, København, Roskilde osv. – og køre gokart på en af de baner, der findes dér.

Krav til føreren

Der er forskel på, hvilke krav gokartbanerne stiller til føreren. Der findes både børne- og voksengokarts. Og til børnegokartene er der en aldersgrænse på 7-8 år og en minimumshøjde på 120 cm. Til voksengokartene er minimumshøjden på 140-150 cm – men altså varierende fra gokartbane til gokartbane.

Det er derfor vigtigt, at du lige undersøger disse krav, før du booker eller køber et gavekort. Medmindre selvfølgelig at du er over de grænser, der står nævnt herover.

Det anbefales også, at du ikke kører, hvis du f.eks. har dårlig ryg, eller hvis du er gravid.

Hvor hurtigt kører en gokart?

Det er også forskelligt fra bane til bane, hvor hurtigt gokartene kører. Det handler bl.a. om banens udformning. Men oftest ligger tophastigheden på 60-70-75 km/t – nogle gange lavere – for voksengokarts, og på 30 km/t for børnegokarts.

Det lyder måske ikke af meget, men det føles som meget mere, fordi du sidder så tæt på banen.

Bestil et gavekort til gokart online herfra

Er du blevet bidt af tanken om at køre gokart? Eller vil du forære én du kender en tur i gokart – måske endda med dig på banen også? Så er det supernemt fra udvalget herunder.

Klik på Gå til shop, og så er du dér, hvor du bestiller.

Viser alle 5 resultater

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!